Olivia Fund briljant 21e Galaconcert @ uitverkochte Bozar : '1.000 sympathisanten, én ook onze next generation'
Het Olivia Fund organiseerde gisteravond in een uitverkochte Bozar Brussel haar 21e succesvol Galaconcert. De beroemde musici Eldbjorg Hemsing, viool en Dmitry Silvian, cello schitterden met een subliem muzikaal programma, begeleid door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Martijn Dendievel.
Tijdens deze feestelijke editie mocht het gerenommeerde Olivia Fund-comité ook Minister van Staat Herman De Croo, Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Prof. Mark Waer, Ere-Rector van de KUL, Prof. Dr. Anne De Paepe, Ere-Rector UGent en een pak BV's verwelkomen.
Wielericoon Wout van Aert en echtgenote Sarah reageerden enthousiast na het concert tijdens hun gesprek met Minister Verlinden (foto) : 'We hebben intens genoten van de prestaties van deze topmusici van wereldniveau', zegt Wout van Aert. 'We dragen al jaren het Olivia Fund diep in ons hart. Het verdient alle steun voor haar knap wetenschappelijk werk bij het kinderkankeronderzoek met de bekende positieve resultaten.'
Ilse De Reze, voorzitter Olivia Fund : '1.000 sympathisanten vanavond : 1.000 x dank voor jullie steun al die jaren !'
'Ik ben bijzonder blij om vanavond vele jonge en nieuwe gezichten te zien, een belangrijk signaal dat het fonds ook onze “next generation” beroerd', onderstreept Ilse De Reze. 'Zo moet het ook. Huidige onzekere tijden zijn ook voor het fonds zeker een uitdaging. Maar dankzij onze sterke wortels waar we kunnen op leunen, een sterk team van onderzoekers en 22 jaar ervaring, zijn we meer dan gewapend ook deze crisis te kunnen doorstaan. Daar hebben we alle vertrouwen in.
We willen echter nu vooral vooruit kijken en future proof zijn. Het fonds wil een jonge en vernieuwende dynamiek nastreven.. Want daardoor zullen we veerkrachtiger de toekomst aankunnen. We halen daarom de banden sterker aan met onze jonge kinderoncologen, verzameld in de Young Belgian Society of Peadiatric Hematology and Oncology, BSPHO.
Ze zullen de fakkel moeten overnemen en daarbij tevens nog meer moeten excelleren in hun vak. We willen hen hierin steunen en aanmoedigen om ook als pediater vernieuwend onderzoek te blijven omarmen. Zo kan translationeel onderzoek alle kansen krijgen. Laat ons vooral – ondanks alle crisissen – blijven beseffen en geloven, dat we toch in een bijzonder “wonderlijke wereld “ leven met onnoemelijk veel mogelijkheden. Een wonderlijke wereld waar bv. onderzoek op zebravisjes het mogelijk maakt om een nieuwe behandeling voor kinderen met neuroblastoma op internationaal niveau uit te werken. Waar muizenmodellen inzichten geven in de werking van het immuunsysteem en zo het mogelijk maken om een nieuwe behandelingstrial voor kinderen met hersentumoren op te zetten.
Waar via cellijnen de verscheidenheid aan kankercellen kunnen ontrafeld worden en zo medicatie beter gericht kan uitgetest worden. Een greep uit de vele projecten die het Fonds actief steunt en opvolgt. Fantastisch, maar wat we moeten realiseren is dat tumoren complexer en slimmer worden.
Meer inzichten en samenwerking tussen de oncologische centra zijn dan ook broodnodig om aan kanker voldoende weerwerk te kunnen blijven bieden. De 7 pediatrische oncologische centra weten dit en zouden op één lijn moeten staan. Ik roep dan ook nogmaals alle stakeholders op om welwillend mee te werken in het belang van onze kinderen, waarbij Mevrouw de Minister, de overheid ook zeker een belangrijke rol heeft.
Samen sterk tegen kinderkanker, is heden meer dan waar', besluit een enthousiaste Ilse De Reze, voorzitter Olivia Fund.
Foto's : Photography Néomie Boone© / NNieuws / redactie Guy Verellen.
Ravensteinstraat 23, Brussel, België